Ghee Rice

Kategorie Rýže
Dostupnost: Nedostupné

Více informací

Ingredience:

2 šálky rýže basmati

625 ml Základního vývaru ( doporučený skopový)

125ml jogurtu

125ml vody

1 č. lžička mletého koriandru

10 šalotek  (lze použít cibulky jarní cibule)

5 cm kousek citronové trávy

5 cm kousek skořice (1 člžička mleté)

8 kousků kardamonu

8 ks hřebíčku

6 kari lístků

3 lžíce ghee

2 člžičky soli

60g kešu oříšků

1/2 šálku čerstvých mátových lístků (na ozdobu)

 

POSTUP:

Omytou a osušenou rýži prozatím nechte stranou

Zahřejte Ghee a opečte na něm šalotku dokud nezesklovatí. Přidejte všechny další ingredience, nakonec přidejte rýži a společně posmažte 2-3 minuty - dobře promíchejte. Poté přesypte do hrnce, zalijte vývarem, jogurtem a vodou a važte dokud tekutina nezmizí.

Až bude rýže vařená koření, které zůstane navrchu, odstraňte, jemně rýži promíchejte vidličkou a servírujte teplou, posypanou čerstvými mátovými lístky.

 

Související zboží

Další produkty ze stejné kategorie

facebook.com