Ingredience:
500g dlouhozrné rýže nebo rýže basmati
2 lžíce Ghee
6 kousků kardamomu
6 kuliček pepře
6 kousků hřebíčku
6 najemno nasekaných šalotek (lze použít cibulky jarní cibule)
1 lžička kurkumy
5 cm kousek citronové trávy
5 cm kousek skořice ( 1č.lžička skořice mleté)
625ml základního vývaru
250ml kokosového mléka
POSTUP:
Omyjte a osušte rýži, prozatím ji nechte stranou.
Na velké pánvi rozehřejte ghee, přidejte šalotku a osmahněte do sklovata.
Přidejte další ingredience a nakonec přidejte rýži. Smažte za stálého míchání 2-3 minuty.
Poté přesypte do hrnce ( nebo "rýžovařiče") zalijte vývarem a kokosoým mlékem a vařte dokud tekutina nezmizí.
Až bude rýže vařená, koření použité na dochucení by mělo zůstat na vrchu. Odstrańte jej, rýži promíchejte vidličkou a servírujte horkou.
Složení: 100% Bio cejlonská skořice mletá 50g (botan. Cinnamomum verum zeylanicum). ...
65 Kč
Přidat do košíkuVyzkoušejte s námi dováženými produkty.
Vyzkoušejte s našimi produkty.
Vyzkoušejte s našimi produkty.