Žlutá rýže

Kategorie Rýže
Dostupnost: Nedostupné

Více informací

Ingredience:

500g dlouhozrné rýže nebo rýže basmati

2 lžíce Ghee

6 kousků kardamomu

6 kuliček pepře

6 kousků hřebíčku

6 najemno nasekaných šalotek (lze použít cibulky jarní cibule)

1 lžička kurkumy

5 cm kousek citronové trávy

5 cm kousek skořice ( 1č.lžička skořice mleté)

625ml základního vývaru

250ml kokosového mléka

 

POSTUP:

Omyjte a osušte rýži, prozatím ji nechte stranou.

Na velké pánvi rozehřejte ghee, přidejte šalotku a osmahněte do sklovata.

Přidejte další ingredience a nakonec přidejte rýži. Smažte za stálého míchání 2-3 minuty.

Poté přesypte do hrnce ( nebo "rýžovařiče") zalijte vývarem a kokosoým mlékem a vařte dokud tekutina nezmizí.

Až bude rýže vařená, koření použité na dochucení by mělo zůstat na vrchu. Odstrańte jej, rýži promíchejte vidličkou a servírujte horkou.

 

Související zboží

Další produkty ze stejné kategorie

facebook.com