Oolong čaj

FÁZE ZPRACOVÁNÍ ČAJE
•Zavadání – Čerstvě natrhané čajové lístky- 2 koncové s pupenem- se nechají rozprostřené ve stínu zavadnout, nejméně 10, ale i 18 hodin. Během této doby ztratí téměř 50 % své vlhkosti a stanou se ohebnými.
•Po zavadnutí se lístky stáčí bez použití tepla a délka oxidace (fermentace) se liší podle původu vzniku čaje od 15-60%. Důležité je oxidaci polyfenolů zastavit v pravou chvíli, vystavením lístků velkému žáru při současném mísení. Čaj má načervenalou barvu, sladkou vůni a vyzrálou příchuť.

Oolong čaj (10-15% kofeinu). Je polofermentovaný - "na půl cesty" mezi zeleným a černým čajem, velmi voňavý, zlaté barvy a vyjímečné chuti. Má uvolňující účinky, výborný pro pleť i zuby, urychluje metabolismus, podporuje zažívání a snižování váhy. Pouchong Oolong se zalévá horkou vodou těsně před dosažením bodu varu.

Celkem 2 položky

facebook.com